Николай Денков
Николай Денков / БТА
По отношение на бюджета ще направим всичко, което зависи от нас, за да можете да работите по-добре, пациентите да се чувстват по-добре и да сме по-здрави. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред лекарите след официалното откриване на Шестия национален конгрес "Политики в здравеопазването" на Българския лекарски съюз.

Няма как да свършим работа без да се разбираме, но няма как да се разбираме, ако не се чуваме, така че тези срещи, които направихме и съм сигурен, че предстоят още, бяха изключително полезни, за да разбера какво точно ви притеснява, каза още той, визирайки срещите, които се състояха миналата седмица за обсъждане на възможностите за гратисен период за изписване на антибиотици на хартиена рецепта.

По думите на премиера срещите са били полезни, за да разбере какво точно притеснява заинтересованите страни. Както видяхте, аз нямам проблем да кажа, че нещо може да се промени или отложи, стига да е ясно, че имаме една обща цел и въпросът е как да го направим по-добре, каза още Денков.

Премиерът увери лекарите, че "ще ги чува по-добре“. Днес беше огромно удоволствие да приемем и бюджета на НЗОК, добави той и допълни, че е било впечатляващо, че становищата на партньорите в тристранния съвет са били много положителни.

По-рано днес правителството прие Решение за одобряване на проект на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 г., в който се предвиждат 8 163 353,1 хил. лв. приходи и трансфери общо.
Десислава Пеева/БТА