Ден на траур в Долни Дъбник
Ден на траур в Долни Дъбник / netinfo

Ден на траур по повод убийството на общинския екоинспектор Петър Петров е обявен в Долни Дъбник днес. Решението беше взето на извънредния сесия на Общинския съвет, която беше свикана на 13 март по молба на представителите на политическа партия ГЕРБ.

Местният парламент в Долни Дъбник гласува и семейството на жертвата да бъде подпомогнато с 5000 лева. Убитият Петър Петров ще бъде погребан днес.

В сряда при опит да напусне страната беше заловен и извършителят на дръзкото престъпление Иван Вачев от Тръстеник. Той е част от ромска престъпна група, занимаваща се с изкопаване и кражба на на PVC и метални тръби.

46-годишният ром е криминално проявен и има две предишни присъди, както и множество регистрации за кражби. Срещу него прокуратурата внесе обвинение за убийство на длъжностно лице, по начин особено мъчителен за жертвата, със средства опасни за живота на мнозина и със специалната цел да прикрие извършването на друго престъпление. За това законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.