Делото за разбитата нарколаборатория в Опицвет продължава през декември
Делото за разбитата нарколаборатория в Опицвет продължава през декември / снимка: Sofia Photo Agency

Делото за разбитата нарколаборатория в Опицвет ще продължи през декември. Причина за отлагането разболяване на адвоката на един от подсъдимите Валери Величков. В неделя от Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ разпространиха информация, според която днес Величков трябваше да прехвърли изцяло вината на другия подсъдим Кристиян Младенов.

В писмото на гражданската инициатива пише: "Магистрат е заявил, че има опити за подкупване на съдии с шестцифрена сума. На самото дело се очаква да бъдат представени сведения, събрани със специални разузнавателни средства за това кой точно и по какъв начин се е опитал да даде солидния подкуп.".

Освен, че всичко това не се случи, самият Величков заяви, че няма намерения да прехвърля вината на никого и определи автора на това писмо до медиите като "доброжелател".

На 18 декември Националната служба за борба с организираната престъпност разби фабрика за мащабно производство на психотропни вещества в софийското село Опицвет. При акцията бяха иззети големи количества течен амфетамин, центрофуги за обработката му и субстанции за производство на различни синтетични наркотици.