Делото срещу Маргините продължава през март
Делото срещу Маргините продължава през март / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Прокуратурата вероятно ще се откаже от показанията на Младен Михалев-Маджо по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови. Това стана ясно след днешното поредно заседание от процеса, по който Маргините, заедно с Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев, са подсъдими за подготовката на убийствата на генерал Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора.

Градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че ако още веднъж Младен Михалев-Маджо не се яви в съдебната зала, за да бъде разпитан по делото, ще бъде заличен от списъка със свидетелите. Освен Маджо на днешното заседание в съда не се явиха и други четирима свидетели, с мотива, че са били нередовно призовани.

Делото беше отложено и ще продължи на 16 март.

Вчера защитеният свидетел Иво Илчев провали прокуратурата, заявявайки в съдебната зала, че не познава никого от подсъдимите по делото срещу Маргините. В отговор на това Николай Кокинов заяви, че Илчев е бил заплашен и прокуратурата ще образува дело за лъжесвидетелстване срещу него. От прокуратурата имат телефонния номер, от който Илчев е бил заплашван и ще проведат разследване по случая. Кокинов допълни, че знае кой е авторът на това деяние, но към момента не може да го каже официално. По неофициална информация Илчев е бил заплашен по телефона от Малкия Маргин, който е в неизвестност, след като бе заподозрян за убийството на Боби Цанков.

*Новината е актуализирана в 10.19 ч.