Делото срещу Манасиев и Тошев ще приключи за два месеца?
Делото срещу Манасиев и Тошев ще приключи за два месеца? / netinfo
Делото срещу двамата прокурори Георги Манасиев и Боян Тошев, които бяха задържани заради подкуп, ще приключи в срок от два месеца. Това каза заместник-главният прокурор Камен Ситнилски в предаването „Денят” на Дарик радио.

Във връзка с престоя от 1 година в ареста на бившия шеф на „ТоплофикацияСофияВалентин Димитров Ситнилски коментира: „По делата срещу него нещата са твърде сложни и разнопосочни. Там има вече няколко обвинения и нашият тактически подход включва отделяне на различни случаи в самостоятелни дела тогава, когато са готови, и внасяне на обвинителен акт”. Той изрази надежда до две–три седмици да има внесен обвинителен акт, а в края на май, да има и още един.

На въпрос как става така, че присъда, изпратена от съда в прокуратурата, остава неприведена в изпълнение, Ситнилски коментира: „Пристига присъдата и просто не се привежда в изпълнение”. Като пример беше даден случаят с прокурорката от Лом Вероника Кольова. При извършена проверка в Лом е установено, че има десетки неизпълнени присъди.