Делото срещу Крокодилите започва отначало
Делото срещу Крокодилите започва отначало / Sofia Photo Agency
Отложиха за март делото на „Крокодилите"
25934
Отложиха за март делото на „Крокодилите"
  • Отложиха за март делото на „Крокодилите"

Софийският градски съд отложи за 18 март делото срещу братята Евгени и Емил Милеви, сочени за част от магистралната банда на Крокодилите. Те са обвинени в извършването на магистрален грабеж и отвличане, извършени на 11 август 2004 г. Софийският районен съд оправда братята на първа инстанция по тези обвинения през 2007 г.

Процесуалните действия по делото ще започнат от начало, тъй като са сменени двама души от съдебния състав. Причина за отлагането стана неявяването на подсъдите. Евгени Милев-Гейзо е в следствения арест, а неговият адвокат Стойко Бърборски заяви, че не е бил редовно призован. Без да бъде призоваван той не може да напусне ареста и да се яви на заседанието. Другият брат Емил Милев-Кроки е в неизвестност.

Вчера стана ясно, че Гейзо е поискал да излезе от ареста и да промени наложената му мярка за неотклонение „задържане под страна". Той е обвинен в използването на подправен международен паспорт. Според разследващите Милев се е снабдил с фалшиви печати от няколко граници, за да докаже, че не е бил в България в нощта на 14 декември миналата година. Тогава след нападение на турски гражданин край Вакарел магистралната банда на Крокодилите влезе в престрелка с полицията и беше обявена за издирване.