Делото „Октопод” буксува, процесът продължава през май
Делото „Октопод” буксува, процесът продължава през май / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Делото „Октопод” буксува, процесът продължава през май
51490
Делото „Октопод” буксува, процесът продължава през май
  • Делото „Октопод” буксува, процесът продължава през май

Делото „Октопод”, по което основен обвиняем е бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров, ще продължи на 2 май. Процесът буксува, тъй като друг от подсъдимите - Марчело Джотолов, претърпя операция на менискуса. До 4 април той ще се лекува в дома си.

Джотолов е бил опериран на 4 март, след което лекарите са му издали болничен лист за домашно лечение един месец и никакво натоварване на крака. Травмата на Джотолов спъна ускорения ход на делото, което се движеше бързо, с по няколко заседания седмично.

Същевременно младши съдия по делото е спечелил стипендия в САЩ и също се налага да отсъства до 15 април. Поради големият брой адвокати процесът ще продължи чак през май, защото през април липсват дати, на които всички защитници да нямат ангажименти и да могат да присъстват едновременно.

Според обвинението Алексей Петров, заедно с другите подсъдими Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов, е участвал в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет. Бившата барета отговаря пред съда и за разгласяване на държавна тайна. Подсъдими са още Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.