Делото „Галерия” е мит, твърди Писанчев
Делото „Галерия” е мит, твърди Писанчев / снимка: БГНЕС
Делото „Галерия” е мит, твърди Писанчев
65521
Делото „Галерия” е мит, твърди Писанчев
  • Делото „Галерия” е мит, твърди Писанчев

Всички, свързани с изтичането на информация по делото „Галерия”, вече са извън системата. Това коментира в кулоарите на парламента новоизбраният председател на ДАНС Владимир Писанчев. Делото е свързано с подслушването и следенето на политици, служители на ДАНС и журналисти и предизвика голям скандал преди няколко години.

„Сега е моментът да заявя, че като директор в ДАНС през 2008 г. аз изпълних разпореждане да открия делото „Галерия”. Сега като председател на ДАНС аз никога няма да дам такова разпореждане, за откриване на такова дело”,  заяви Писанчев.

„Не бих дал такава посока на това дело, в каквато ме накараха да тръгне. Мисля, че документите са публикувани, ясно е кой е подписал СРС-тата, ясно е какво има в това дело. Аз казах, че това дело е мит в голяма степен. Ясно е, че не сме слушали 100 политици, не сме слушали 100 журналисти, както се тиражираше. Аз считам, че това дело беше нецелесъобразно, от гледна точка на това, че не трябваше да се слуша така и тези хора”, коментира още новоизбрания шеф на ДАНС.

„Всички хора, които са свързани с изтичането на информация по делото „Галерия” вече не са в службата. Не мога да коментирам повече, нямам право. Но хората, които изнасяха информация, не са в службата”, уточни още Писанчев.