/ ThinkStock/Getty Images
Възрастна жена направила забележка на момчетата, нападнали кучето, но те й отвърнали с камъни
Деца убиха с ритници куче в Дряново
98603
Деца убиха с ритници куче в Дряново
  • Деца убиха с ритници куче в Дряново
Три деца убиха куче в град Дряново, разказа пред Дарик стопанинът на животното Петър Стойнов. Малчуганите били на възраст между 8 и 10 години и започнали да ритат иначе известното сред местните като добродушно куче.
 
Майката на Стойнов, която в този момент била наблизо, се опитала да ги спре, но те започнали да я замерят с камъни. Заради напредналата си възраст четириногото не издържало на побоя и час по-късно починало.
 

ThinkStock/Getty Images


Кучето Сузана живее с Петър Стойнов от 2006 г. Съседите му определяли животното като едно от най-спокойните в квартала. "То е толкова добро, че ако тръгнеш да го биеш, ще лежи и ще търпи боя. Много добро куче", казва мъжът.
 
 

Две десет годишни и едно осем годишно бият до смърт старо, бездомно куче в Дряново. Нямам думи да изкажа чувството си на болка и унижение, че съм безсилна да направя нещо.

Публикувахте от Ilka Yanchovichina в Четвъртък, 23 август 2018 г.

Случката се разиграла пред блока, в който Стойнов живее, като изведнъж трите момчета - 10-годишните Денислав и Николай и 8-годишният Калоян, започнали да ритат животното.
 
"Децата започват да ритат кучето. И майка ми излиза да им направи забележка, но те започват да я обиждат, да й правят физиономии и я замерят с камъни. А кучето, то е старо, не е издържало на боя и след един час починало. Ей така, с изплезен език", разказва Петър.
 
 
Публикувахте от Beyaz Hayal Vuleva в Събота, 25 август 2018 г.

Стойнов не е сигнализирал никого освен медиите. Идеята му била повече хора да разберат за деянието на децата.

Мъжът не крие възмущението си. "Как може деца на такава възраст да виждат, че е паднало старо животно на земята, да го бият и тормозят. Те както бият кучето, така ще видят някой стар човек и ще го наритат", коментира още стопанинът на убитото куче.
 
Майката на едно от децата сподели в социалните мрежи, че го е наказала да чисти кварталната градинка за една седмица. За друго става ясно, че тренира футбол. Третото пък живеело само с баба си и поначало било с агресивно поведение.