Дебора Михайлова, която събра подкрепата на цяла България след случая с 400 шева по тялото си след наранявания от обвиняемия Георги Георгиев, коментира в интервю пред NOVA, че подкрепата на цяла България била неочаквана за нея, но ѝ дала сили.

Дебора сподели, че съучениците ѝ са плътно до нея, въпреки многобройните погледи, които я пронизват. „Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, казва дванадесетокласничката.

„Преди това се чувствах никак. Стоях и гледах в една точка”, спомня си ученичката. „Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. Бяхме се уговорил ида се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка”, каза още тя. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.

ВСС не намери нарушения по случая с Дебора Михайлова

Момичето беше брутално насилено от тогавашния си приятел Георги Георгиев. Тялото ѝ беше рязано с макетен нож, а косата ѝ – обръсната. Момичето е за последна година в училище, предстои ѝ бал.

Дебора споделя, че въпросът, който непрестанно е задавала на лекарите, докато обработвали раните ѝ, е дали ще умре. „Казаха ми, че правят всичко възможно, за да съм жива”, казва момичето.

Прокуратурата обяви: Георгиев е извършителят на зверството срещу Дебора

Първите белези на насилие започнали още в началото със „съвсем нормални забележки”, твърди пострадалата. Георги ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, за да няма скандали. Удрял ѝ шамари всеки ден.

„Мислех, че всичко ще отмине”, признава Дебора. 2-3 седмици преди бруталното нападение той я хванал за гърлото, а на нея ѝ причерняло. След това приятелят ѝ я пуснал и казал „Спокойно, няма да умреш. Знам какво правя”.

Момичето знаело, че Георги Георгиев някога е бил женен, а към момента на връзката им вече е бил разведен. „Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него”, категорична е потърпевшата. Правило ѝ впечатление, че не излизат заедно, но не му обърнала достатъчно внимание. Георгиев не е търсил нито Дебора, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла.
NOVA