ДБГ няма да толерира членове, работещи против Реформаторския блок
ДБГ няма да толерира членове, работещи против Реформаторския блок / снимка: БГНЕС, архив

„Движение България на гражданите” няма да толерира свои членове, работещи против Реформаторския блок, съобщиха от организацията на Меглена Кунева в декларация до медиите.

„В медии бе изнесена информация, че девет ръководители на районни структури в София на ДБГ напускали партията. Това не отговаря на истината. Подобни акции преди подписването на политическото споразумение, са белег за силен страх на политическите опоненти от набиращите обществена подкрепа обединителни процеси в дясно”, посочват от движението в текста.

„Три от лицата на разпространената в няколко медии снимка са и.д. председатели на районни структури, за които имаше постъпили предложения да бъдат отстранени от постовете, поради системно спъване на работата и противопоставяне на обединителните процеси в рамките на Реформаторския блок. Уточняваме, че тези лица заемаха позициите временно и не успяха да спечелят доверието на структурите, поради което те не бяха и утвърдени от Националния съвет, каквато е процедурата. ДБГ няма практика да заплаща политическата работа на членовете си, тъй като това е дейност по вътрешно убеждение”, продължават още от „България на гражданите”.

„Подобни случаи се приемат от нас като процес на изчистване на „Движение България на гражданите” от лица, очакващи постове и податливи на популизъм, както и от подставени лица, целящи да пречат на обединението на десните реформаторски сили. Намираме процеса за оздравителен и не се противопоставяме на освобождаването на партията от хора, които не могат да отстояват ценностите на „Движение България на гражданите”. Заявяваме, че няма да толерираме опити да се саботира Реформаторският блок и няма да позволим да се подменят очакванията на българските граждани за реални промени в обществото”, продължава декларацията.

„Цитираните в публикацията имена на председателите на „Овча купел”, „Младост” и „Люлин” са откровена лъжа и същите продължават да изпълняват задълженията си. Благодарим на всички наши членове и симпатизанти от споменатите райони и от страната, които се обадиха, за да засвидетелстват политическа последователност и неподкупност”, завършват позицията си от „Движение България на гражданите”.