/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 63-годишен френски гражданин за блудства с малолетни и създаване на порнографски материали, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Подсъдимият Ерик Ж. се заселил в България през 2018 година, като заживял в къща под наем в село в община Балчик. Там се запознал с българско семейство, което започнало да му помага в домакинството срещу заплащане. Така чужденецът се запознал и с племенничките на фамилията - деца между 9-11 години. Разхождал момичетата с автомобила си до Балчик, Добрич и Варна, водел ги на кино, делфинариум и ги черпел в заведения, посочват от държавното обвинение.

През коледната ваканция на 2019 година посещенията на децата в дома на французина зачестили, а след Нова година той извършил с три от момичетата блудствени действия. Същото се повторило с две деца в следващите няколко дни.

Французинът снимал с дигитален фотоапарат порнографски материал с едно от 11-годишните деца. Продължил да снима порнографски материали и с другите деца в следващите дни, поясняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Престъпните действия на французина станали известни на учителка на децата, пред която едно от тях разказало за случващото се в селската къща. Директорката на училището подала сигнал в полицията. При претърсване в дома на му са открити и файлове в карта-памет и външна преносима памет с порнографски материали с момичета, които изглеждали като непълнолетни.

Чужденецът има криминална регистрация във Франция. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд, информират от държавното обвинение.