Дарик търси най-добрите лекари в Пловдив и Варна
Дарик търси най-добрите лекари в Пловдив и Варна / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Продължението на проекта на Дарик радио "Най-добрите лекари" стартира и в Пловдив, и Варна. Специалисти от 13 големи болници в града под тепетата и 16 в морската ни столица ще изберат най-добрите лекари в двата града.

Първото по рода си анкетно допитване в България, което Дарик радио осъществи със съдействието на "Галъп Интернешънъл" в София, обхвана 38 специалности. Лекари от 24-те най-големи столични болници посочиха най-добрите в своята област. Най-много препоръки от страна на колегите си получиха 298 специалисти.

По идея на директорите на най-големите болници в Пловдив и Варна, в анкетите, които ще попълват специалистите, ще бъдат включени общо 40 специалности. Сред допълнителните са "Обща и клинична патология", "Физиотерапия и рехабилитация". Промените бяха обсъдени на специална работна среща с мениджърския екип на Дарик в двата града.

В анкетното допитване, което е по американска методология, ще участват само лекари със специалност. Те ще трябва да посочат имената на 3-ма колеги от тяхната област, на които биха се доверили, ако се наложи техен близък роднина или приятел със здравословен проблем да бъде диагностициран или лекуван.

На 17 септември във всяка болница ще бъдат поставени специални урни за гласуване с логото на кампанията, която ще продължи до 5 октомври т.г.

 

Вижте повече за проекта Най-добрите лекари