Дарик радио награждава най-добрите лекари в Пловдив
Дарик радио награждава най-добрите лекари в Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Тази вечер ще станат известни имената на 130-те най-добри лекари на Пловдив от едноименната кампания на Дарик радио. Церемонията ще състои в Новотела, където са поканени всички 130 специалисти, номинирани от своите колеги като най-добрите в града. Трима от тях, събрали най-много гласове, ще получат и специални награди. Всичките 130 лекари от Пловдив ще влязат в Лекарската лига, която Дарик радио учреди. В нея вече са вписани имената на 298 техни колеги от София.

На церемонията ще присъстват собственикът на медията Радосвет Радев и програмният директор Константин Вълков. Очаква се събитието да уважат министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът Иван Тотев, както и редица представители на неправителствени организации в здравния сектор. Сред гостите ще бъдат и директорите на 13-те големи пловдивски болници, които участваха в анкетата.

Резултатите от съвместното проучване за Пловдив на Дарик радио и Галъп Интернешънъл можете да видите след 18 часа на сайта BestDoctors.bg. Имената на лекарите и техните специалности ще бъдат публикувани и в специално изработеното за кампанията списание „Най-добрите лекари в Пловдив".

485 са обработените анкетни карти на гласувалите пловдивски лекари в 25 специалности. Най-голям брой посочени лекари има в специалностите „Анестезиология и реанимация", „Коремна хирургия", „Образна диагностика", „Педиатрия", „Очни болести". Любопитна подробност е това, че лекарите от една от болниците „подсказват" в анкетните си карти необходимостта да бъде добавена нова специалност - „Спешна медицина", което ще бъде обсъдена със специалистите при провеждането на следващите анкети.