Дарик обявява най-добрите лекари във Варна
Дарик обявява най-добрите лекари във Варна / netinfo

Тази вечер Дарик радио ще обяви официално резултатите от проучването „Кои са най-добрите лекари във Варна”. 114 специалисти от морската столица влизат в учредената от Дарик „Лекарска лига на България”. Анкетата е продължение на единствения по рода си в България проект „Най-добрите лекари в София”, който отличи 298 специалисти от столицата. На 3-ти декември бяха официално обявени имената на 129 специалисти от Пловдив, които вече могат да се видят в сайта BestDoctors.bg. Имената на варненските специалисти ще бъдат активирани след 17.00ч.

Най-много са имената в специалностите „Кардиология", „Коремна хирургия", „Неврохирургия", „Образна диагностика", „Ортопедия и травматология" и „Урология". Целта на кампанията „Кои са най-добрите лекари" не е да се направи класация, а във всяка специалност да бъдат посочени лекарите, получили най-голямо доверие от своите колеги.

Проучването на Дарик се провежда със сътрудничеството на „Галъп интернешънъл” по уникална американска методология – лекари гласуват за свои колеги от съответната специалност.

В анкетата, проведена във Варна, бяха обработени около 500 валидни анкетни карти, попълнени коректно от лекарите в 13 болници.

Имената и координатите на избраните лекари ще бъдат публикувани в специалния сайт на инициативата BestDoctors.bg, както и в приложението „Най-добрите лекари” за iPhone, в които вече са достъпни тези на софийските им колеги.
Официалната церемония по обявяване резултатите от анкетното проучване “Кои са най-добрите лекари във Варна?” ще се състои от 18.00 часа в Ресторант Мемо, Mam’s & Me Center, Комплекс Вива.