/ netinfo
Дарик обявява политик и събитие на 2017 година
95688
Дарик обявява политик и събитие на 2017 година
  • Дарик обявява политик и събитие на 2017 година
Дарик радио ще излъчи годишното обзорно предаване „Годината", в което по традиция се обявяват политикът и събитието на отминаващата година. Политическият маратон в ефира, в който ще се обсъждат важните теми за държавата, започва в 9.00 ч.

Дарик радио посочва за “Политик на годината“ хора, които значително са повлияли на политиката и историята в съответната година. Внимателно ще бъдат разгледани номинациите на досегашните политици на годината, както на слушателите и колегите от други медии, тъй като и тази година дава много възможности за избор.

Досега по три пъти Политик на годината са били Иван Костов, Георги Първанов и Бойко Борисов и според регламента на класацията техните имена не могат да бъдат повече сред номинираните.

Два пъти Политик на годината са били Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов, а по един път Петър Стоянов, Надежда Михайлова, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Кристалина Георгиева. През 2015 г. за пръв път политиците на годината бяха две дами: тогавашният генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и кметът на София Йорданка Фандъкова. Политик на 2016 година стана президентът Румен Радев.

По традиция в предаването ще участват президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цвета Караянчева, лидерите на парламентарните партии Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Волен Сидеров, ръководителите в съдебната власт Борис Велчев, Лозан Панов, Боян Магдалинчев, Георги Чолаков. Ще гостуват и българският еврокомисар Мария Габриел и евродепутатите Андрей Ковачев, Сергей Станишев, Искра Михайлова и Ангел Джамбазки. В „Годината“ ще участват още управителят на Централната банка Димитър Радев, омбудсманът Мая Манолова, председателят на Българската академия на науките Юлиан Ревалски. Ще гостуват и досегашните „Политици на годината“: Иван Костов, Росев Плевнелиев, Надежда Михайлова, Ирина Бокова, Кристалина Георгиева.