ДАНС: Ще продължим да следим медиите
ДАНС: Ще продължим да следим медиите / netinfo

Законът задължава и дава правомощия на ДАНС, при наличие на съмнения и неясноти, да извършва дейности по установяването действителната собственост на български медии - електронни и печатни, с оглед на гарантирането на националната сигурност. ДАНС ще продължи неотклонно да изпълнява това свое законово задължение и правомощие, както това се извършва във всички страни по света, се посочва в прессъобщение на Държавната агенция "Национална сигурност".

Съобразно своите законови правомощия и задължения ДАНС ще продължи да се интересува от съдържанието на медийни публикации, които създават целенасочени предпоставки за изтичане на класифицирана информация, създаване на дестабилизация на държавата, както и нагнетяване на обществено напрежение - по етнически, религиозен, расов и друг признак.

Държавната агенция "Национална сигурност", по силата на своите законови задължения и правомощия, се интересува и ще продължи да се интересува от връзките и контактите на представители на организираната престъпност, сенчестия бизнес, чужди разузнавателни служби и на представители на забранени от закона структури, групировки, секти и организации с български журналисти, ако и винаги когато такива контакти и връзки възникват. Всякакви други внушения и спекулации се извършват само и единствено с политическа аргументация и цели, посочват още от Държавната агенция "Национална сигурност".