Даниил Медведев влиза в историята като четвъртият шампион на Sofia Open, съобщава gong.bg
 
Страхотният руснак стигна до големия успех след перфектен финал, в който за час и 21 минути игра се наложи с 6:4, 6:3 над унгареца Мартон Фучович.
 
Победата дойде сравнително лесно за Медведев, който постигна по два пробива във всеки от сетовете, а на свой ред допусна само един брейк на своя начален удар.
 

БГНЕС


Фучович демонстрира, че неслучайно е стигнал до двубоя за титлата, но класата на руския талант се оказа прекалено висока за него. Медведев се отбраняваше великолепно от дъното на корта и караше съперникът му да търси екстремни удари, с които евентуално да печели разиграванията. Нищо обаче не можеше да разклати Медведев, който се превръща в първия тенисист през годината с две АТР титли.
 

БГНЕС


Той триумфира и в Сидни в самото начало на 2019-а, а титлата е общо четвърта за него в кариерата му. Фучович пък загуби втория си АТР финал и остава с една титла, тази от Женева през миналата година.
 

БГНЕС


Така Медведев наследява миналогодишния шампион в София Мирза Башич и се присъединява към списъка от шампиони, в които са още Роберто Баутиста Агут и Григор Димитров.
 

БГНЕС


Той получава и 250 точки за АТР ранглистата, както и 90390 евро от наградния фонд. За Фучович пък остава утешението от 150 точки, с които ще се завърне в топ 40 на света. Той прибира и 48 870 евро.
gong.bg