Народният представител Даниел Александров от ГЕРБ-СДС е подал отказ от имунитет. Това стана ясно от изказване на председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на редовното заседание днес.

През юни Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до парламента за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на депутата в 49-ото Народно събрание. Наблюдаващият прокурор в СГП счете, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г., в село Бистрица, чрез употреба на сила той е извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на дете на 14-годишна възраст, посочиха тогава от прокуратурата.

Народният представител от ГЕРБ Даниел Александров тогава заяви в своя защита, че всичко, което излиза по негов адрес, е заради развода му. 

"В дъното на всичко, което излиза днес по мой адрес, е разводът ми, който е от месец-два. Опитахме се да го запазим в тайна и да не излиза по медиите, но уви! Няма нищо вярно от това, което е написано по мой адрес. Нищо от това не е вярно. Стоя зад името си. Всичко това ще се докаже в съда. Оттук натам не искам да намесвам съпругата си, тя е майка на моето дете и ще гледам да запазя нейното достойнство", посочи Александров.
БГНЕС