Дадоха на прокурор горски шеф за документна измама
Дадоха на прокурор горски шеф за документна измама / netinfo

Икономическа полиция - Благоевград приключи разследване за документна измама срещу директора на Държавно лесничейство - Белица, Карамфил Джамбазки. Дознанието е внесено в прокуратурата с мнение за водене на наказателно дело, съобщиха за Дарик.

От ОДП - Благоевград информираха, че горският директор Джамбазки е престъпил закона, като е представил пред работодателя си, Национално управление по горите, декларация с невярно съдържание. В нея той декларирал, че няма регистрирани на негово име фирми и не участва в търговски дружества, което не отговаря на истината, коментират полицейски служители.

При постъпване на работа като директор на лесничейството в Белица, Карамфил Джамбазки е скрил, че е съдружник във винзавод в Свиленград. Засега той не е отстранен от системата на държавното лесничейство, това може би ще стане след като му предявят наказателно обвинение, коментираха от РПУ - Благоевград.

Съпругата на Джамбазки е държавен обвините в Районна прокуратура - Разлог. Неотдавна жалба срещу горския шеф депозира в разложката полиция секретарката в лесничейството в Белица, която го обвинява в сексуален тормоз на работното място. По случая, обаче не е водено разследване и не е известно дали заявеното в жалбата е вярно.

Новини от Благоевград