Дадоха Коце Маца на прокурор за пране на пари
Дадоха Коце Маца на прокурор за пране на пари / снимка: БГНЕС

Проверка на полицията установи, че собствеността на Костадин Хаджииванов, известен с псевдонима Коце Маца, е придобита от престъпна дейност, извършвана на територията на България и в чужбина. От Областната дирекция на МВР уточняват, че са събрани достатъчно доказателства за престъпната дейност на Хаджииванв.

Проверката за доходите на Коце МАца вече е приключила, тя е извършена от екипи на сектор "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към Областната дирекция на МВР-Благоевград

Проверката е установила участието на 43-годишния Хаджииванов в множество търговски дружества, регистрирани на територията на страната, притежаването на голям брой банкови сметки, луксозни автомобили и недвижимо имущество, както и сключвани финансови сделки, придобивани и продавани акции и дялове от публични дружества, търгувани на Българска фондова борса.

По инициатива на сектор "ПОТП" е назначена ревизия. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Благоевград.

През юни тази година Софийският градски съд и Благоевградският окръжен съд уважиха внесените от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, искове за налагане на обезпечителни мерки срещу бизнесмена Костадин Хаджииванов. Общата стойност на предложеното за отнемане имущество е 2 040 436 лева.

Костадин Хаджииванов е с постановена присъда от 9 декември 2008 г. на Окръжния съд на град Аугсбург - Федерална Република Германия, влязла в сила на 21 януари тази година.

Новини от Благоевград