Дадоха ход на делото за убийството на Вълчо Вълчев
Дадоха ход на делото за убийството на Вълчо Вълчев / netinfo

Видинският окръжен съд даде ход на делото за убийството на бившия директор на РДВР във Видин Вълчо Вълчев. Въпреки исканията на защитата за отвод на съдебния състав и за отлагане на делото поради създаденото предварително негативно отношение към подсъдимите, съдът не уважи молбата и даде ход на процеса.

Петима свидетели и шест вещи лица ще бъдат разпитани днес в съдебна зала.

Процесът за убийството на бившия директор на РДВР във Видин Вълчо Вълчев бе подновен отново, след като Софийският апелативен съд /САС/ върна делото за разглеждане във Видинския окръжен съд. Причините за това са допуснати процесуални грешки и отказ на служебния защитник на подсъдимия Константин Петров да го защитава по време на досъдебното производство. Според САС така е нарушено правото на защита на подсъдимия и на справедлив процес.

На 29 септември 2006 година Видинският окръжен съд постанови доживотен затвор без право на замяна за Константин Тошов Петров и Юлиян Иванов Маринов, обвинени в убийството на бившия директор на РДВР във Видин Вълчо Вълчев. Присъдата за обвинените в убийството на Вълчев бе определена с първоначален специален режим. Двамата бяха осъдени да заплатят солидарно 25 000 лева неимуществени вреди на Кристиян Станков.

Бившият директор на РДВР във Видин Вълчо Вълчев бе убит на 22 декември 2005 година при опит да спаси от грабеж 21-годишния Кристиян Станков. Тогава той бе нападнат от двамата криминално проявени - Юлиян Иванов Маринов и Константин Тошов Петров,- които бяха обвинени и осъдени за грабеж, придружен с убийството на Вълчев.