Дачи остава в ареста
Дачи остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Георги Петков-Дачи, един от петимата задържаните при полицейската операция "Килърите", по случая с убийството на Юри Галев, остава за постоянно в ареста.

Мярката "задържане под стража", постановена от Окръжния съд в Плевен, бе потвърдена от Великотърновски апелативен съд. Петков е обвинен за опит за убийство на Камен Балбузанов-Куката. Великотърновските магистрати приемат, че от събраните по делото доказателства, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил опит за убийство на 20 ноември 2009 г. Според тях е налице и реална опасност Дачи да се укрие или да извърши друго престъпление.

Петков е обвинен в престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Определението на Апелативен съд не подлежи на касационна жалба или протест.

Георги Петков е разследван и за опит за убийство във Варна през 2005 г. Тогава в собственото му заведение е прострелян Ивайло Паунов-Джованито, чието име се свързва с множество авто-кражби в Испания. Заедно с него е ранена и бившата манекенка - Мис Варна за 2003 г. Михаела Мирчева.