Д-р Костадин Ангелов поема временно Александровска болница
Д-р Костадин Ангелов поема временно Александровска болница / Александровска болница
Д-р Костадин Ангелов поема временно Александровска болница
62492
Д-р Костадин Ангелов поема временно Александровска болница
  • Д-р Костадин Ангелов поема временно Александровска болница

Хирургът от Александровска болница в столицата д-р Костадин Ангелов е назначен за изпълнителен директор на лечебното заведение. Той ще бъде временно изпълняващ длъжността и ще остане на този пост до обявяването на конкурс за нов директор, допълват от болницата.

Ниски заплати на служителите и неподписване на колективен трудов договор са основните причини за отстраняването на досегашния директор проф. Лъчезар Трайков, поясни бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Заповедта за назначаването на д-р Ангелов вече е подписана от бившия ресорен министър Десислава Атанасова: „Конкурсите бяха обявени, защото на голяма част от хората, които заемаха тези постове, бяха изтекли мандатите. Впоследствие решихме, след като се оказа, че ще се подаде оставка, тези конкурси да бъдат прекратени. В Александровска болница имаше недоволство от страна на останалия медицински персонал, имаше няколко протестни декларации, няколко срещи в здравното министерство за това, че колективният трудово договор там не е подписан и медицинските специалисти и лекарските екипи са с ниски заплати. Поради тази причина направих промени в борда на директорите. Временно изпълняващ, до обявяването на конкурс, е доктор Ангелов".

Още през 2004-а година д-р Костадин Ангелов започва специализация по хирургия към Клиниката по хирургия на болницата. От 2012-а настоящият директор е в състава на Комисията по качество на обучението към Медицинския факултет. Тогава печели и наградата на студентските медици от випуск 2012 за „Най-добър преподавател на годината."