Цветанов уволни говорителя на полицията във Варна
Цветанов уволни говорителя на полицията във Варна / снимка: btv.bg
Цветанов уволни говорителя на полицията във Варна
58095
Цветанов уволни говорителя на полицията във Варна
  • Цветанов уволни говорителя на полицията във Варна

Говорителят на полицията във Варна Калинка Пенчева е дисциплинарно уволнена със заповед на министъра на вътрешните работи. Цветан Цветанов съобщи новината в Стара Загора и коментира, че най-тежкото наказание е наложено заради това, че Пенчева е нарушила моралните норми, които са залегнали в Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

Скандалната говорителка нарече "селски глупак" Боян Максимов, заснел преди време спящи полицаи в патрулка.

Боян Максимов има криминално минало, каза още министър Цветанов и увери, че въпреки това полицията не проявява тенденциозен подход към него. "Той е човек, който иска да излезе пред обществеността и да заяви, че няма абсолютно нищо общо с полицията, а просто е направил една снимка".

Полицаите, запечатани на снимката, нямат вина и няма да бъдат наказани, обясни още министърът на вътрешните работи.

В Стара Загора той присъства на национално съвещание на МВР, на което отбеляза, че има сериозен резултат в разкриването на тежките престъпления с отвличанията, въоръжените грабежи, отчита се и занижаване на кражбите на коли.

Цветанов информира, че знаковите фигури, лидери на престъпни групи са 307, срещу 245 има заведени досъдебни производства.

Вътрешният министър отчете още, че за първите девет месеца нелегалните емигранти у нас са 752-ма, а повече от половината са заловени на българо-турската граница.