Цветанов: Президентът да даде обяснение какви са братята Маргини
Цветанов: Президентът да даде обяснение какви са братята Маргини / Sofia Photo Agency
Цветанов: Президентът да даде обяснение какви са братята Маргини
23252
Цветанов: Президентът да даде обяснение какви са братята Маргини
  • Цветанов: Президентът да даде обяснение какви са братята Маргини

Президентът трябва да даде обяснение какви са братята Маргини и дали те са получавали политическа подкрепа от хора от неговата партия - това каза в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че въпросът за импийчмънт на държавния глава ще бъде обсъждан от политическа партия ГЕРБ.

Цветан Цветанов смята още, че президентът е нарушил конституцията като не е информирал парламента за своите приоритети в дейността си като държавен глава: „По-сериозни са другите констатации, които са за неспазване на конституцията. Президентът до настоящия момент никога по никакъв повод не е обявявал за своите приоритети и неговата дейност като президент на страната. Парламентът е органът, който би трябвало да бъде информиран и запознат за дейността на президентската институция. Не трябва с лека ръка да загърбваме всичко, което се е случило през този преход от 20 години. Oазиса, който имаха мутрите в България и това, което чухме и в пленума на Българската социалистическа партия за разнасянето на куфарчета за това, че главен секретар или секретар на министерство, висшестояща позиция в МВР, е лобирал пред бившия вътрешен министър за братята Маргини, значи президентът трябва да каже те какви са и дали са получавали политическата подкрепа, за да могат да се развиват като политически или като някакви други субекти в страната".

По повод думите на Георги Първанов, че престъпните босове са на свобода Цветанов допълни, че не разбира критиката на държавния глава. Вътрешният министър допълни още, че е добре, когато се говори по тази тема, да се говори и по темата за бизнесмени като Людмил Стойков и Марио Николов, които години наред не могат да бъдат осъдени.