Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов / БГНЕС, архив
Парламентът не трябва да се разглежда като конвейер и да се гледа количеството, а преди всичко трябва да се гледа качеството на внесените законопроекти. Това каза пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той даде пример с антикорупционния закон, който се подготвя. Проектът на такъв закон бе пред второ четене в предходния парламент. "Законът бе пред прага на приемането му в 43-тия парламент. Но когато влизаш в нов управленски мандат, хубаво е такъв закон да даде пълната гаранция, че няма да има злоупотреби с него", каза той.
 
В отговор на въпроса защо се блокират законопроектите на опозицията Цветанов поиска да му се даде пример със законопроект, който е блокиран. Това е поредното внушение, което се прави, каза той. И отчете, че в момента са внесени девет законопроекта от БСП, ГЕРБ са внесли също девет, три законопроекта са внесени от Министерския съвет.
 
БСП напуска Председателския съвет в НС

Колегите от БСП участваха активно в приетите промени в Закона за движението по пътищата, коментира Цветанов. И ГЕРБ има отхвърлен законопроект - за мажоритарната система. Той не получи необходимата подкрепа, но бяхме длъжни да се съобразим с гласа на 2,5 млн. български граждани, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ.

Премиерът размаха пръст за борбата с бюрокрацията (ВИДЕО)

Административната реформа и електронното управление
са акцент в предизборната програма на ГЕРБ, подчерта зам.-шефът на партията в отговор на въпрос за настояването на премиера за бързи действия в посока премахване на ненужната бюрокрация. Гражданите не бива да бъдат куриери между отделните администрации, категоричен е Цветанов.
 
Борисов с ултиматум за ненужно изисквани документи от администрацията

"Политиците трябва да бъдем по-сдържани в оценките си към съдебната система. Аз преди съм правил грешки, когато съм се изказвал емоционално на база конкретни случаи, които съм коментирал. Но по принцип и политиците трябва да достатъчно обрани в тази посока, а трябва да бъдем гарант за това, че съдебната система ще бъде променена", каза Цветанов. Той посочи какви промени са направени досега.

Мария Габриел получи одобрението на всички комисии от ЕП

Зам.-председателят на ГЕРБ е уверен, че Мария Габриел ще бъде пълноценен еврокомисар. Оценката й показва, че тя покри всички критерии и изпълни със съдържание бъдещата й позиция като еврокомисар, каза Цветанов.
 
 
БТА