Цветанов отчете успехите на МВР
Цветанов отчете успехите на МВР / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Жертвите на войната на пътя са намалели, отчете Цветан Цветанов
62449
Жертвите на войната на пътя са намалели, отчете Цветан Цветанов
  • Жертвите на войната на пътя са намалели, отчете Цветан Цветанов

Намаляването на броя на жертвите по пътищата, реализирането на операциите за борба с организираната престъпност и добрата усвояемост на европейските средства са сред успехите, които вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов посочи в рамките на отчет за дейността на МВР през периода 2009-2013 година, под формата на презентация със заглавие "Равносметката". На пресконференцията присъстваха хора, станали жертви на престъпления.

Ако до 2009-та година броят на загиналите по пътищата хора е бил между 1000 и 1500 души годишно, то през 2012-та година жертвите са били само 600 човека, отчете Цветанов. По думите му важна част от дейността на министерството е било създаването на общинска полиция в София, Пловдив, Варна и Ямбол, предстои това да се случи и в други общини.

Цветанов отчете успехите на МВР
netinfo

Вицепремиерът в оставка посочи още, че през 2012-та година миграционният натиск се е увеличил двойно спрямо 2011-та година - от 900 на 1700 души. През същата година обаче са използвани с 30 процента по-малко СРС-та срещу лица.

„Чувствам се горд от това, което направихме с колегите", каза Цветанов. Той посочи, че важното за него е, че са задържани членовете на група на „Наглите", извършила 18 отвличания. „Когато задължахме тази група на 17 декември 2009 година, аз бях най-гордият министър на вътрешните работи със служителите и това, което успяхме да постигнем", каза Цветанов.

Цветанов отчете успехите на МВР
netinfo