Цветанов: Няма пробойни в управляващата коалиция
Цветанов: Няма пробойни в управляващата коалиция / снимка: БГНЕС, архив
Цветанов: Няма пробойни в управляващата коалиция
80567
Цветанов: Няма пробойни в управляващата коалиция
  • Цветанов: Няма пробойни в управляващата коалиция

Няма пробойни в управляващата коалиция, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след поредната среща с Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Съпредседателят на фронта Валери Симеонов припомни, че са дали на управляващите срок до 1 юли за седем искания в управлението, част от които са свързани и със законодателни промени. Исканията са залог за оставане в управляващата коалиция.

„Може би действително в началния етап, когато се формираше парламентарното мнозинство, изпуснахме доста от времето, за да си говорим по-конструктивно. Сега вече говорим по същество по точките, които бяха изложени от Патриотичния фронт. Смятам, че по всички тях сме се отнесли много сериозно и съм убеден, че на 1 юли, когато ПФ има цялостно становище по всички точки, които сме обсъждали, ще бъде по-добре и ние да дадем окончателното си мнение от преговорния процес. Но съм обнадежден, защото получаваме пълен политически консенсус по важните теми и не смятам, че към днешния период можем да говорим за пробойни или проблеми, които съществуват в парламентарното мнозинство", добави Цветанов.

„Не мисля, че в тази работна фаза на обсъжданията трябва да ги коментираме. Ще дадем пресконференция на 1 юли", беше коментарът на Валери Симеонов от Патриотичния фронт.

„Разговорът беше конструктивен и позитивен, не смятам, че имаме големи притеснения относно стабилността на управляващото мнозинство. Разбира се, това е начална фаза, ще продължим разговорите", каза Найден Зеленогорски от Реформаторите.