Цветанов: ГДБОП ще бъде възстановена
Цветанов: ГДБОП ще бъде възстановена / снимкa: Sofia Photo Agency
Цветанов: ГДБОП ще бъде възстановена
21493
Цветанов: ГДБОП ще бъде възстановена
  • Цветанов: ГДБОП ще бъде възстановена

Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) ще бъде възстановена и ще придобие своя облик преди реорганизирането на службата. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след среща със служители на дирекцията. Промените в ГДБОП ще настъпят с помощта на краткосрочни законодателни промени.

Министърът уточни, че промените в ГДБОП са направени миналата година без да бъде искано мнението на служителите в нея. Възстановената служба ще помогне и за спирането на така наречените от Цветан Цветанов политически чадъри:

„Това, което ще направя като вицепремиер и министър на вътрешните работи, е предложение до премиера да се създаде веднага работна група от представители на МВР и ДАНС, по-специално от юридическите отдели, за да започне изчистването на профила и отпадането на дублиращите функции, които има днес. Обещах на колегите, че оттук нататък всяка законодателна промяна, свързана с подобряване и оптимизиране работата на службите в министерството, ще бъде с тяхното мнение, за да търсим не поредната реформа, която служителите няма да издържат, като пореден експеримент, а да бъдем водени само и единствено от целите, които си поставяме в една реформа - едно преструктуриране на системата. Спираме с тези политически чадъри, които за съжаление не могат да бъдат доказани, но са факт".

Министър Цветанов добави, че друг от неговите основни приоритети ще бъде и борбата срещу наркоразпределението по улиците, чиито най-чести потребители са децата.