Цветанов е огорчен от депутатите, напуснали ГЕРБ
Цветанов е огорчен от депутатите, напуснали ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency
Цветанов е огорчен от депутатите, напуснали ГЕРБ
68900
Цветанов е огорчен от депутатите, напуснали ГЕРБ
  • Цветанов е огорчен от депутатите, напуснали ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е оскърбен от двамата напуснали депутати - Георги Марков и Светлин Танчев, защото досега те са получавали подкрепата на партията.

Цветанов допълни, че ГЕРБ не е военна организация и всички номинации са дело на партийни събрания. По думите му това са процедури, които могат да бъдат подобрявани и се подобряват с всеки един последващ избор.

Цветанов е категоричен, че чувства отговорността си и всеки, който е в ръководството на партията, а той е неин зам.-председател, носи отговорност за това, което се е случило. "И аз също нося отговорност за това, което се случва и затова съм огорчен, защото тези колеги депутати, които бяха досега в ПГ на ГЕРБ, по никакъв начин и по никакъв повод не са изразявали различно мнение. Отговорността се понася като заставам пред вас и говоря; отговорността се понася, когато говориш и с всички структури в страната", каза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ декларира, че никога по никакъв повод не е имало някакви зависимости с всички тези, които са номинирани за депутати в парламентарната група. "И самият факт, че двама депутати излизат, нали се говореше преди, че Цветанов държи всички депутати под някаква форма, с някаква зависимост..., не, просто това са отговорни хора, които са предлагани. Това, че са преценили моралните им качества да бъдат на друга позиция, а не да отстояват принципите, за които са ги избрали и за които те са разговаряли със своите избиратели по всички структури постоянно, аз не мога да кажа", допълни той.