Цветанов да бъде или МВР шеф, или партиен лидер, поиска депутат от РЗС
Цветанов да бъде или МВР шеф, или партиен лидер, поиска депутат от РЗС / снимка: Sofia Photo Agency
Депутат поиска Цветанов да избере да бъде или МВР шеф, или партиен лидер
23061
Депутат поиска Цветанов да избере да бъде или МВР шеф, или партиен лидер
  • Депутат поиска Цветанов да избере да бъде или МВР шеф, или партиен лидер

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи да носи отговорност за делата си. Това е едно от предложенията на РЗС за промени в Закона за работата на МВР и ДАНС. Това обясни в Стара Загора депутатът от РЗС от старозагорски избирателен район Тодор Великов. Според него не може да се предлагат промени в закона за работата на МВР, след като няма подготвена стратегия за национална сигурност.

Великов допълни, че за него е "шокиращ" факта, че председателят на управляващата партия е и вътрешен министър: "Това дублиране на нещата излиза извън разбиранията на нашата партия за управление на МВР. Ако г-н Цветанов иска да бъде министър на вътрешните работи, може би не трябва да бъде председател на ГЕРБ. Но такова дублиране, да се получава засилване на функциите на министър на вътрешните работи и смесването с партийната длъжност, е много опасна, защото постоянно ни критикуват, че сме били едва ли не продукт на някаква друга служба като ДАНС, защото така бил казал Румен Овчаров. При положение, че има толкова много бивши милиционери, настоящи полицаи и комунисти в ГЕРБ, те продукт на МВР ли са? Така не може да се говори, защото излизаме извън общата тематика и извън дневния ред на българското общество."

"Очаквах от Бойко Борисов да има вече арестувани министри. Ще продължим 6-месечната си подкрепа към новото правителство, но с този тип управление ГЕРБ си създава в наше лице опозиция", коментира още Тодор Великов.