/ БТА
Днес българското Народното събрание е призвано да избере нов състава на Министерски съвет и това е много важен ден не само за НС, но и за България. Защото това е кабинетът, който е най-дълго подготвян - повече от 7 месеца. Ще разкажем по-натам как мина този проект през два избора и се стигна до третия избор, за да се случи това“, това заяви от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС.

Той посочи, че на база на това, което слушат от началото на заседанието, преди и след това, а и около оформянето на коалиционното споразумение между четирите партии, те имат усещане за дежавю. "Лозунгът нулева толерантност към корупцията, пожелавам го да стане, но така започнаха пътя си Бойко Борисов и ГЕРБ. Това дежавю продължава и с това, че това е правено и преди това, няколко от юпитата на царя дойдоха с този лозунг също. ГЕРБ дойде на власт с изключително агресивна медийна кампания, вие също, ще ви повярваме тогава, когато видим реални дела, когато видим в медиите вие да бъдете разпъвани на кръст така, както всички техни опоненти бяха разпъвани на кръст", посочи Цонев.

И все пак допълни: "Днес, обаче, от ДПС сме добронамерени, защото страната има нужда от това". 

Йордан Цонев потвърди думите на лидера на партията и още веднъж заяви, че от ДПС няма да подкрепят този кабинет, а ще бъдат конструктивна опозиция.