Трафикът по АМ "Хемус" е блокиран, препоръчват се обходни маршрути
81350
Трафикът по АМ "Хемус" е блокиран, препоръчват се обходни маршрути
  • Трафикът по АМ "Хемус" е блокиран, препоръчват се обходни маршрути

Цистерна с газ пропан-бутан катастрофира на един от виадуктите на магистрала „Хемус”. Заради инцидента движението в района на Витиня е напълно блокирано.

Превозното средство се е движело към София. На един от виадуктите, на 37 км между първия и втория тунел, близо до Витиня камионът е разбил мантинелите, минал е през насрещното платно и кабината му е увиснала над пропастта.

Инцидентът е станал към 17.45 ч. Eкипи на полицията и пожарната пристигнаха на мястото на инцидента малко след 18.00 ч.

Вече е организирана спасителна операция за изваждането на шофьора, който е блокиран в кабината.

По първоначални данни в цистерната има 20 тона гориво, което е предпоставка за мощен взрив. Експерти източват част от горивото. Очаква се да простигне 20-тонен кран, който да опита да изтегли цистерната.

Според очевидци инцидентът станал заради спукана гума.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че движението и в двете посоки е ограничено, а водачите трябва да чакат на място. Вече са се образували дълги километри опашки от автомобили.

Трафикът в посока Варна се спира при село Яна, а в обратната посока - към София превозните средства се спират в района на Ябланица.

Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.