Четвъртокласник тормози ученици и учители в пернишко училище
Четвъртокласник тормози ученици и учители в пернишко училище / netinfo

Подписка за отстраняването на четвъртокласник от училище в Перник правят родители. Момчето тормозело не само съучениците си, но и преподавателите в 11-то основна училище.

Според родителите, инициирали подписката, 11-годишният Ростислав от 11 ОУ тормозил и съучениците, и учителите като се гаврил с тях, говорил цинизми и симулирал сексуални актове по време на час.

Родителите предупреждават, че ако момчето не бъде отстранено от учебното заведение, те ще преместят децата си в друго школо.

Преди да постъпи в 11-то училище, заради поведението си четвъртокласникът Ростислав е приеман и освобождаван от още 5 училища.

За проблема е информирана местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с идеята момчето да бъде насочено за съдействие към превантивно-информационния център в Перник. От училището отказаха коментар.

По информация на Отдела за закрила на детето учителите и школското ръководство търпели непристойното поведение на малчугана, защото искали да направят нещо за детето.