Четирима загинаха в катастрофи през денонощието
Четирима загинаха в катастрофи през денонощието / снимка: Impact Press Group, архив

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 26 тежки катастрофи. Загинали са четирима души, 37 са ранени, от които един е с опасност за живота, съобщават от СБА. За района на София са станали 86 леки и шест тежки катастрофи с трима загинали и девет ранени.

От началото на месеца 114 са тежките катастрофи със 17 загинали и 147 ранени, от които 9 са с опасност за живота. От началото на годината са станали 3653 тежки катастрофи, 374 са загиналите, ранените са 4536.

Пътните настилки в страната са сухи, а на отделни места в Родопите и на територията на област Смолян мокри, съобщиха от пресцентъра на СБА. Настилките на магистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи.

В тунел „Правешки ханове” на магистрала „Хемус” се извършва ремонт на осветлението и светофарната уредба до 9-ти август. Последователно ще бъде затваряна една от лентите за движение и едната тръба на тунела.

Затворени с проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена и Дюлински - затворен за товарни автомобили. Ежедневно за времето от 5.30 до 8.50 ч. и от 16.30 до 20.50 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник - София през кв. „Владая”.