Четирима ранени при катастрофа в Дряновско
Четирима ранени при катастрофа в Дряновско / netinfo

Четирима пострадаха при тежка катастрофа на пътя Дряново – село Царева ливада, съобщават от полицията в Габрово. Най-тежко е състоянието на 16-годишно момче, което е с опасност за живота.

Произшествието е станало в неделя около 14 часа. 24-годишният водач на лек автомобил БМВ навлиза в лентата за насрещно движение с несъобразена скорост, удря в лявата част лек автомобил "Фолксваген Голф" с великотърновска регистрация, след което се удря челно в насрещно идващ лек автомобил "Ситроен" с габровска регистрация.

При катастрофата са пострадали 16-годишен пътник в БМВ-то, който е с фрактура на таза и с опасност за живота, 27-годишна жена, управлявала ситроена, която е с фрактура на дясно ходило и контузия на гръдна кост, без опасност за живота, нейният 42-годишен спътник, който е с фрактура на лява бедрена кост, със съмнения за тежка коремна травма, и пътуващата във фолксвагена 33-годишна жена от гр. Лясковец, която не е в болница. Останалите пострадали са настанени в Габровската областна болница.

Водачите на автомобилите са тествани за употреба на алкохол с "алкотест-дрегер" , резултатите са отрицателни. Всички са ползвали обезопасителни колани. По случая е заведено досъдебно производство. Причините са в процес на изясняване.

Други новини от Габрово