документи
документи / Sofia Photo Agency, архив
Кандидат- депутати се явиха на тест за интелигентност. Осмелилите се бяха само четирима, като никой от тях не е от основните политически фигури. Според всички тях всеки един кандидат за народен представител трябва да приеме предизвикателството, което им отправи МЕНСА и задължително след това да заявят резултата си.

Не само обаче интелект е достатъчен, за да си добър депутат, твърдят още те. Тестът включваше 45 логически  въпроса, които кандидатите трябваше да решат само за 30 минути.

Кандидат-депутатка, отговорила на предизвикателството, сподели, че не се явява за първи път на такъв тест. Младата дама е участвала в конкурс "Мис Студентка"  през 2005 г. и е била първа с IQ 164. Според друг смелчага явяването на тест за интелигентност е морално задължение на всеки един от кандидатите. И четиримата явили се са категорични, че интелигентността не е достатъчно качество, за да си добър народен представител.

Максималните проценти, които може да изкара човек на IQ теста е 99%. Това означава, че 99% са изкарали по-лош резултат от вас при същите условия и въпроси.

Според председателя на МЕНСА-България Христо Радков  един депутат трябва да изкара над  75% от обществото.