Четирима души са загинали при катастрофи през денонощието
Четирима души са загинали при катастрофи през денонощието / снимкa: Sofia Photo Agency

Четирима души са загинали, а 18 други са ранени при станалите в страната 15 пътнотранспортни произшествия през последните 24 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.

В София са станали 99 леки произшествия и едно тежко. Пострадали са двама души. От началото на месеца загиналите са 57 души, 474 са ранените, от които 41 са с опасност за живота. Катастрофите са 395. 6405 са пътните инциденти от началото на годината. При тях са загинали 820, а 8008 са ранени.

Пътните настилки в страната са сухи. Има опасност от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре, по Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата Мездра - Ботевград, София - Самоков, Девин - Кричим, Чепеларе - Асеновград - Смолян. Поради активирало се свлачище са засегнати десните ленти за движение на път 1-5 Хасково - Кърджали - Момчилград - Маказа.

Затворени за движение са проходите Твърдица - Елена /движението се осъществява през прохода Вратник/, Етрополе - Златица. Арабаконак, Хаинбоаз е затворен от 11-ти до 33-ти км. до 15 ноември, като са организирани обходни маршрути през прохода Шипка.

Затворен заради повреди е участък 27-28 километър на автомагистрала "Хемус" и виадукт "Бебреш", заради повреди в платното в посока София. Движението се осъществява в другите две ленти. Затворен е и участъка от 6-ти до 8-ми км на магистралата заради ремонтна дейност на виадукт "Елешница", както и в платното в посока София. Движението се осъществява в дясна лента в посока Варна.

Ще бъде затворено дясното платно на участък от пътя Хасково - Кърджали, като движението ще се извършва двупосочно в лявото. Днес в светлата част на денонощието поради ремонт ще бъде затворен тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посока София - Варна.