Четирима души са загинали при катастрофата край село Тотлебен
Четирима души са загинали при катастрофата край село Тотлебен / снимка: DarikNews.bg, архив

Четирима души са загинали снощи при катастрофа в района на плевенското село Тотлебен, съобщи регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Пътното произшествие е станало около 18,40 ч. на главен път Плевен-Русе при разклона за село Тотлебен на прав участък. В посока към Русе товарен автомобил "Скания Р-420" с прикачно ремарке, управляван от 45-годишен мъж от с. Панайот Хитово, община Омуртаг, е ударил движещия се пред него "Рено Меган-Сценик".

В резултат на удара - водачът на лекия автомобил - 55-годишен мъж от с. Мотилино, община Две могили, е изгубил контрол, колата е напуснала пътното платно, ударила се е в дърво и се е възпламенила. На място са загинали шофьорът и пътниците в нея - 50-годишен мъж и две жени - на 76 и 52 години от с. Мотилино.

Екип на "Пожарна безопасност и спасяване" от Плевен се е наложило да разреже автомобила. Труповете на починалите са закарани за аутопсия в плевенската катедра "Съдебна медицина". На шофьора на товарната кола е взета кръвна проба за алкохол и упойващи вещества.