Българският ансамбъл по художествена гимнастика
Българският ансамбъл по художествена гимнастика / Gulliver/Getty Images
Четири от момичетата в ансамбъла при жените се отказват. Това са Маргарита Василева, Магдалина Миневска, Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов. В отбора остава само София Иванова.

Това съобщи председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

Четвърто място за родните грации на Олимпиадата в Париж (СНИМКИ)

Новите момичета ще бъдат обявени на първото контролно. Те са в момента на Белмекен. Има колебания в Рейчъл, която може би има шанс да се върне, коментира пред БНТ Раева. Припомняме ви, че грациите от ансамбъла завършиха на четвърто място и останаха без медал от Олимпиадата в Париж.

Илияна Раева добави, че път назад в националния отбор за Елвира Краснобаева няма. И заяви, че е разочарована от отношението на грацията, която вече ще се състезава за Армения.

„Ако неучастието на Елвира е причината да се откаже да се състезава за България, това ще е много жалко. Това означава, че няма реална представа какво означава големият спорт и че в него отиват тези, които са най-добре подготвени и имат големия опит да се състезават. По време на нашия лагер преди Игрите в Париж имах достоверна информация, че майката на Елвира води разговори с Франция. След като се върнахме от френската столица, точно в този момент имах обаждане от федерацията на Азербайджан, с която нейната майка също беше говорила и искаше да се състезава за нея. Аз оставах безмълвна и безучастна, защото си направих сметката какво означава националният отбор без Елвира. Няма път назад за нея в националния отбор.“

Елвира Краснобаева вече няма да се състезава за България

Тя засегна и проблема със залата, в която тренират гимнастичките.

„Българската художествена гимнастика много страда от тази непрекъсната смяна на политиците и правителствата. Вече шеста година ние нямаме зала, в която да тренираме така, както трябва", сподели още председателят на Българската федерация по художествена гимнастика.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня