Четири месеца затвор за племенника на Будимир Куйович
Четири месеца затвор за племенника на Будимир Куйович / netinfo

Състав на Районният съд в Стара Загора осъди на четири месеца затвор 18-годишния Сенад Муса Шачирович от град Подгорица– племенник на сръбския наркобос Будимир Куйович.

Наказанието бе наложено след споразумение между прокуратурата, обвиняемия и защитника му, което бе одобрено от районния съдия Тодор Минов и влиза в сила веднага.

Според обвинението, на 29 декември 2007-а година в Стара Загора младежът съзнателно е ползвал подправен официален документ за самоличност. Става дума за лична картна, издадена от МВР – Ямбол на 30 август 2007 година на името на Ангел Пламенов Атанасов, живущ в Ямбол.

Документът е представен пред органите на МВР в Стара Загора за доказване на самоличност.

Шачирович бе открит в едно от жилищата, ползвано от Куйович и неговата група за разпространение на наркотици, срещу която има образувано дело. Младежът е син на сестрата на сръбския наркобос.

Не може да се търси наказателна отговорност за съставянето на фалшивия документ, заради това на Шачирович се търси отговорност за ползването му.

Районният съд ще уведоми правосъдното министерство за наложеното наказание на чуждия гражданин, а министерството ще определи къде наказанието да бъде изтърпяно.

По предложение на Окръжната прокуратура в Стара Загора след законоустановената процедура за трансфер на осъдени лица се очаква Шачирович да бъде предаден на властите на Република Черна гора, които го издирват.

Други новини от Стара Загора