Четири дни пролетна ваканция за учениците
Четири дни пролетна ваканция за учениците / netinfo
Ваканцията в стачкуващите училища ще бъде намалена, обяви министърът на образованието и науката Даниел Вълчев. За останалите учебни заведения великденската ваканция ще бъде 11 дни, а пролетната една седмица.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев обясни какви промени ще бъдат направени, за да се компенсира изоставянето в учебните заведения където е имало стачни действия.

„Първо, междусрочната ваканция ще бъде намалена с един ден, след това пролетната ваканция – тази, която е в началото, ще бъде четири дни, от които два са събота и неделя. Великденската ваканция ще стане малко по-дълга, с много малко разместване от един ден – от 26 април до 6 май включително. Там има няколко почивни дни около 1 май, около 6 май и се получава достатъчно добре. Досегашната практика, която възприехме с колегите от ръководството и регионалните инспекторати е такава. Считаме, че до три седмици учебни може да се компенсира на основата на размествания и без допълнително учебно време”, каза Даниел Вълчев.