Част от БАСТА и ГЕРБ преминаха към „България без цензура”
Част от БАСТА и ГЕРБ преминаха към „България без цензура” / снимки: БГНЕС

Трима членове на БАСТА - Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров преминават в партия „България без цензура”. Към формацията на Николай Бареков се присъединява и Ангел Даскалов, който напусна ГЕРБ-Пазарджик преди дни.

Към партията ще се присъединят и структурите по места, които ги подкрепят. Това стана ясно по време на пресконференция на ББЦ, в която участваха лидерът на партията Николай Бареков, зам.-председателите Росен Петров, Ангел Славчев, Рада Коджабашев, както и четиримата нови членове.

„Това е техен личен, идеен, политически и граждански избор, зад който стои обща цел - възстановяването на демокрацията, парламентаризма и политическото в България”, каза лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. „И четиримата имат безукорна репутация в своите градове, никой не е замесен в корупционни скандали, докато е бил в парламента. Те имат 100-процентов шанс да минат през операция „Чисти ръце”, както и всички ние”, допълни той.

„До момента Ангел Даскалов отговаряше за ГЕРБ във Велинград, а от сега нататък ще организира нашите структури там. Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров бяха в сърцето на ГЕРБ, а след това - основатели на БАСТА за своите райони - Благоевград, Хасково и Варна. От днес нататък те ще са част от нашите предизборни щабове, като заедно ще се стремим към сериозен успех на предстоящите избори”, обясни Бареков.

БАСТА
беше създадена да бъде алтернатива на лошите практики в ГЕРБ. Шест месеца след създаването й, нищо не се случва, никой не иска да се коалира с тях. Очевидно това е задкулисен проект на ГЕРБ за сметка на нашите членове и симпатизанти, обясни мотивите си Павел Димитров.

„Щеше да е много лошо, ако бяхме останали в този проект, защото съмненията, че ще бъдем употребени се засилват. Ние не искаме повече да си партнираме с ГЕРБ”, допълни Иван Петров.

„Идеите, за които се борихме, се изродиха през последните години. Искам младите хора да повярват и желая това, за което говорим с Бареков да стане. Всеки тръгва с едни хубави идеи, но после виждаме какво става. Аз не съм бил депутат, но за обучени хора като нас в един момент се оказва, че няма място в политиката и на наше място започват да идват хора, които си нямат понятие какво правят”, обясни от своя страна Константин Хаджигаев.

По време на пресконференцията Николай Бареков отправи и задочна покана към лидера на БСП. „С Борисов кафе не желая да пия, с Местан ако ме покани, бих приел, а със Станишев бих се видял още днес, ако трябва ще отида и до „Позитано” 20”,каза лидерът на „България без цензура”.

Част от БАСТА и ГЕРБ преминаха към България без цензура
netinfo