Чакъров преразпредели ресорите на зам.-министрите си
Чакъров преразпредели ресорите на зам.-министрите си / netinfo

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров издаде нова заповед за разпределение на ресорите на заместник-министрите. Чавдар Георгиев и Любка Качакова запазват досегашните си ресори - съответно „Превантивна дейност” и „Управление на отпадъците”, и „Води”.

Заместник-министър Йордан Дардов ще продължи да отговаря за дирекциите „Фондове на ЕС за околна среда” и „Национална служба за защита на природата”, но вместо дирекция „Стратегии, координация по въпросите на ЕС и международно сътрудничество”, ще поеме „Координация на регионалните инспекции по околна среда”. Последната досега беше на подчинение на министъра.

Заместник-министър Атанас Костадинов вече няма да отговаря за дирекция „Кохезионна политика”, като мотивът за това е допуснатото сериозно забавяне на подготовката на съпътстващите документи към Оперативната програма „Околна среда”. Освен наблюдаваните досега дирекции „Опазване на чистотата на въздуха” и „Изпълнение на програма ФАР”, Костадинов ще поеме и „Стратегии, координация по въпросите на ЕС и международно сътрудничество”.

Дирекция „Кохезионна политика” ще мине на пряко подчинение на министъра с цел по-голяма оперативност при управлението на Оперативната програма „Околна среда”.