/ Георги Димитров
Истинското, автентичното, ДПС ще участва в изборите на 27 октомври. С тези думи председателят на ДПС Джевдет Чакъров се обърна към всички структури на Движението, членовете и симпатизантите на партията по време на брифинг.

„Всички те ще имат възможност да подкрепят ДПС на Ахмед Доган, принципите, идеите и идеологията на партията ни, която е повече от 30 години в политическия живот на страната и е една утвърдена политическа сила”, посочи Чакъров.

Той подчерта, че на 27 октомври избирателите на ДПС ще имат възможността да гласуват за „автентичните принципи и идеали на Движението за права и свободи с лидер Ахмед Доган и за д-р Ахмед Доган”.

Относно решението на ВАС за коалицията около Пеевски, той каза: „Казваме категорично, че ще видим всички възможности в правната рамка. Нарушени са всякакви правови норми, консултираме се с юристи по какъв начин то може да бъде оспорено и да бъде обжалвано”, обясни Чакъров.

„Аргументите, които се представят, че документите са подадени по електронен път – такава форма на подаване в указанията на ЦИК категорично няма. В Изборния кодекс такава възможност няма. Никъде не е оповестено това да става по този начин”, допълни Чакъров.

„Днешното решение на ВАС е връхна точка в действията на Пеевски за употреба на всички възможни институции за постигане на лични цели”, категоричен беше той. И добави: „Противоречащото на редица правни норми решение на ВАС е ярък символ на разпада на държавността”.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA