Чакат се още дела за източване на Университетска болница
Чакат се още дела за източване на Университетска болница / netinfo
Очаквам още обвинителни актове за източване на средства и злоупотреба срещу бившия изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги” д-р Стефан Димов, заяви пред Дарик инж. Стоян Парахулев – заместник-директор по стопанската дейност на здравното заведение.

Той е сезирал пръв Агенцията за финансов контрол за допуснатите нарушения по Закона за обществените поръчки. През декември 2005 година тя е изготвила одитен доклад за нарушенията, довели до натрупване на 19 милиона лева дългове на болницата. По времето на д-р Димов са сключени общо 15 договора за доставки, в които са открити нарушения.

Парахулев твърди, че при постъпването на д-р Димов на поста изпълнителен директор (април 2004 г.) дълговете на болницата са били 4.5 милиона лева, а в края на управлението му (ноември 2005 г.) са нараснали на 19 милиона лева. Вчера прокуратурата внесе обвинителен акт срещу д-р Димов за безстопанственост. С неизгодни договори от болницата са източени милиони левове, това е първото от поредица дела, твърди Парахулев.

Други новини от Пловдив