Чакат мнение на психиатър за случая на Блажев
Чакат мнение на психиатър за случая на Блажев / DarikNews

Прокурор от Окръжната прокуратура в Ловеч ще разпитва задържания в полицейския арест Мирослав Блажев, похитил автобус с 37 пътници, чака се мнение и на лекар-психиатър. Това съобщи окръжният прокурор на Ловеч Христо Христов. Лекарят ще трябва да прецени дали Блажев има нужда от продължителен преглед и освидетелстване в психиатрична болница или това може да стане в арестните помещения.

Ако се докаже, че Мирослав Блажев трябва да е в психоболницата, ще го подложат на по-задълбочени изследвания, уточни прокурор Христов. От ловешката полиция допълват, че се очаква 33-годишният похитител да бъде задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа.

Междувременно майката на Блажев – Ренка Димитрова – се извини на всички пътници в похитения автобус: „Съжалявам за случилото се. Нямам логично обяснение. Поставям се на мястото на тези хора. Ако бях там, щях да преживея същото. Извинявам се на всички хора, които са били в автобуса, но не съм го накарала, нито съм желала това нещо. Винаги съм говорила и съм възпитавала, в лошите пътища съм казвала като майка: „Не така, не се бий, не се карай”. Не знам какво да правя по-нататък, нямам възможност да търся адвокати”.

Ренка Димитрова добави, че чака обаждане от полицията.