Цанчев: Нова експертиза оневинява сестрите
Цанчев: Нова експертиза оневинява сестрите / netinfo

Обвинителният акт по новото дело в Либия не е предоставен на българската защита. Toва заяви говорителят на Министерството на външните работи Димитър Цанчев в "Седмицата" на Дарик радио. За нас неявяването на свидетелите, отказа на съда да допусне поисканите от българска страна нова медицинска експертиза и други доказателства, които биха допринесли за изясняване на медицинската страна на този случай, намалява шансовете на този съд да направи вярна и обективна преценка за истината по делото, добави той. По думите му нова медицинска експертиза ще докаже невинността на сестрите.

Няма задкулисни уговорки за освобождаването на българските медици в Либия, категоричен бе Цанчев.

Не може платен служител на друга държава да участва в политическия живот на България. Така коментира той скандала с директора на македонския културен център в София, който според публикациите в медиите, бил член и на „ОМО Илинден-Пирин”.

Цанчев заяви, че думите по този въпрос на външния министър Ивайло Калфин пред посланиците на страната ни в чужбина не са импровизация.

Говорителят не се ангажира да каже дали министърът на външните работи ще предложи смяната на Никола Филчев като посланик в Казахстан.