Цачева видя в управляващите „самодоволни диктатори”
Цачева видя в управляващите „самодоволни диктатори” / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Цецка Цачева видя в управляващите „самодоволни диктатори”
69548
Цецка Цачева видя в управляващите „самодоволни диктатори”
  • Цецка Цачева видя в управляващите „самодоволни диктатори”

ГЕРБ не остана в пленарната зала, за да изслуша третия отчет на кабинета „Орешарски” за изпълнението на управленската програма. Депутатите напуснаха, след като стана ясно, че във времето за парламентарен контрол е включено и представянето на въпросния документ.

Зам.-председателят на ПГ на опозицията Цецка Цачева упрекна ръководството на Народното събрание, че ги лишава от възможността да задават въпроси към кабинета, както в петъчния редовен парламентарен контрол, така и през първия заседателен ден от месеца, като съкращава времето.

Преди да излязат от залата обаче, Цачева в декларация от името на групата, призова за оставка на парламента и на правителството като обвиниха управляващите за социалната и икономическа криза в страната.

По думите на Цецка Цачева, ако правителството се е справяло с проблемите в държавата „децата ни нямаше да излизат на Терминал 2, нямаше да потичат огромни потоци български граждани към отворените пазари на Европа”.

Цачева нарече управляващото мнозинство „самодоволни диктатори”, които реставрирали осъдени от цялото общество практики.

„Истината е, че в страната тече процес на реставрация. И то реставрация не от времето на бившата Тройна коалиция или от първите години на прехода. Реставрация на най-осъдените от цялото общество практики от времето на тоталитарното комунистическо време. Защото няма как втората, третата и четвъртата по резултат на изборите партии да се чувстват като управляващи и със самочувствие, че са спечелили. Убедена съм, че вашето поведение на самодоволни диктатори много скоро ще отиде в историята”, заяви от парламентарната трибуна Цачева.